Cutest Baby in Blue Contest

Wah…contest lagi…tiba la time rajin pulak aku nak participate dalam contest ni…kali ini pulak En. Alif nak join “Cutest Baby in Blue Contest“. Contest ni dianjurkan oleh ElizaDianna sempena meraikan Anniversary diorang yang ke 5 pada 17 Nov ni..Congrats in advance ek to Eliza. Semoga kebahgiaan korang berkekalan selamanya.. :D

Okeh..so apa-apa pon, in a contest yg paling penting are the rules. Takut kang disqualified pulak..sia2 jek..heheh..

meh check sama-sama:

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower eliza secara langsung & tak langsung.  – Done! (secara tak langsung rasanya..hehehe..:D )

2. Dengan Sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER eliza di Blog dier.. – Done!!

3. Linkkan -elizakru.blogspot.comdi blog anda – Done! (ada kat post ni and kat Blogroll gak…:D )

4. Sila Add kan Banner Contest di sidebar blog memasing…banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini – Done!

5. Sila buat special entry utk contest ini dan upload 1 keping gambar anak uols in blue..tak kisah la pakai baju biru ke, kasut biru ke, as long ada biruDone! (korang tengah bace la ni..gambar ada kat bawah ek..)

6. Sila link kan url blog anda di comment saya ini bagi memudahkan saya melihat pernyertaan anda. – Done! (Mark as done jugak la…hehehe..tp lepas da publish baru buat..)

7. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional berdasarkan kecomelan baby dan kualiti gambar serta gambar yg menarik perhatian juri – (Rasanya Alif da sehabis pose dan menayang kecomelan dier da tu and the pics were taken with our Nikon S51 yg dikirim dari Jepun dengan Cik Ain as our hantaran kahwin. Ok la tu kan..nak beli DSLR blom cukup lagi duit dalam tabung..hehehe.. )

8. Had umur baby uols :- newborn ~ 5 tahun – ( En. Alif still dalam lingkungan umur ni..)

9. Oleh sebab ini kali yg ke 5 punye anniversary, so akan ada 5 pemenang ..hadiahnya? tungguuuuu……… – ( Ape la agaknye ek hadiah nye… :-/ )

p/s: Jangan lupa tulis nama dan umur baby uols ye! – Done! (Da letak kat bawah gambar…)

so…jeng jeng jeng……ni lah gambar En. Alif dengan senyuman manisnya dalam Romper yang berwarna BIRU

En. Alif in Blue Romper

En. Alif in Blue Romper

Nama: Alif Bin Anas

Umur: 9 Bulan 5 Hari

Owh…and ade lagi satu lagi gambar untuk extra sesaje jek laa… :D

Alif *heart* mak

Alif *heart* mak

kat gambar first tu cam tak berapa nampak…tu la sesaje jek nak tunjuk ni..hehehe.. :D ni la second kerja tangan aku ngan menggunakan felt. Amacam? ok ka?? hehehe…da lama da buat ni..baru skang sebok nak cite kat sini..ade lagi satu lagi..tp asik tangguh2 jek..tak siap2 lagi…padahal sket jek lagi pon…hehehe…nnt da siap kasi tepek kat blog… :D

p/s: ade lagi satu lagi contest aku nak masuk ni….tetibe cam gila nak masuk contest plak..hahaha…esok la ke lusa baru buat..hohoho.. :D

written by beba

9 thoughts on “Cutest Baby in Blue Contest

    1. beba Post Author

      hehehe..tu la..server hosting tu buat hal la tu..saya pon tak leh masuk blog sendri.. :D
      ha ah..host sendri pakai wordpress..dlu domain ni untuk wedding site..

      alif cakap tima kaseh sbb puji dier kiut.. :D
      pandai tak pandai sgt la..bantai jek..and tak berapa kemas..n00bie la katekan in jahit menjahit ni… :p

      alhamdulillah lulus..hehehehe..harap2 ade la harapan…:D

  1. Pingback: Super Alif is a Winner!! :D | Habibah & Anas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.