Baby High Chair baru untuk En. Alif.. :D

hoyeee..En. Alif ada high chair dah untuk makan…hoho..actually dah beli..tapi belum dapat lagi..heheeh..aku beli online with one of my friend masa skolah dlu..dia ada wat bisnes jual2 barang baby ni..mostly barang dier aku rasa brand ‘My Dear’

Aku memang dok carik jenis high chair cam cam gini:

high chair for baby

simple and yang plastik biasa jek..takde la cam yang mahal2 ada padding2 bagai tu..aku malas dok padding2 ni kang budak2 ni makan bukannya bersih..bersepah sana tumpah sini…so better la beli yang simple camni jek..senang nak cuci nanti..hehehe.. 😀

and murah jek pon RM110 plus delivery skali..kalau korang minat gi kat FB and search for ‘Zalizah Nasir’..banyak gak barang2 lain yang dier jual..cam stroller, car seat, playpen etc2…tengok jek la kat photos dier ek.. 😀

tak sabarnya nak tunggu high chair Alif sampai..kadang aku cam kesian kat Alif..bila kitorang berdua dok makan kat meja nanti kang Alif dah dok pusing2 jalan2 kat bawah tu tengok2 kitorang makan and dok nak mintak2 rasa bagai..cam anak kucing plak dok datang pegang2 kaki..hohoho..harap2 En. Alif suke dok kat kerusi ni…

owh..En. Aiman (cousin Alif) pon dapat gak sebijik…boria lagi ngan En. Alif..dua2 amik warna coklat…mula2 aku nak amik warna coklat untuk Alif and biru untuk Aiman tapi stock yang ade 2-2 warna coklat pulak..cam malas nak tunggu lagi..so ok jek laa…hehehe..lgpon warna coklat memang sangat nice dan of course laa seperti yang kita tahu ‘Aiman tak kesah~~’  hahaha..

written by beba

Incoming search terms:

  • kerusi makan baby (43)
  • baby high chair murah (32)
  • high chair (14)
  • baby chair murah (13)

5 thoughts on “Baby High Chair baru untuk En. Alif.. :D”

  1. Fain

    bib, high chair ni mmg sangat membantu parents makan dengan tenang. I belikan Syahmi 1, cap ikea je. Train & dudukkan kt situ during meal time… Dia sangat behave & sangat paham parents nye kelaparan.

    1. beba

      @jaja yup2..imho pon coklat mmg lagi cantek..hehee..tapi dah kata aiman tak kesah..and mak dier pon tak kesah..lain orang lain pandangan mata..tu la saja jek kalu bule nak beli biru untuk aiman..tapi nampaknya rezeki dua2 nak dapat warna coklat..hohoho..

      @fain sebab tu la beli sebijik..hehee..actually mmg dah lama nak beli..tapi tu laa..dok delay2.. :p skang ni baru nak beli..kalau kat restaurant mmg dah biasa dok kat high chair ni..tapi kat umah tak tau la dier nak ke tak sebab dah biasa dok pusing2 kat bawah tu kan..hahaha..

  2. Pingback: Muka Happy Budak yang dah ada High Chair.. | Habibah & Anas

  3. Pingback: Car Seat baru untuk En. Alif di Kajang… | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D