Alif’s 4th Birthday Celebration @school

Ok..post ni memang supposedly buat bulan lepas..tapi biasa la sekarang ni memang bab mengupdate blog ni memang slow gile..hehe.. :p ade few post memang dah ada dalam otak ni..cuma belum sempat nak mengarang jek..hehe…

So macam yang dah dibagitau before this tahun ni birthday Alif simple2 je celebration..kat sekolah..saje2 nak bagi Alif celebrate ngan kawan2 dia..kitorang pon cuma sediakan cakes, cupcakes gitu and also goodies untuk kawan2 Alif..

Ni la few pictures yang sempat di snap at that time..

alif is 4

Alif yang dah tak sabar2 nak potong kek dia sampai mak kena pegang dulu dia..time potong kek plak berkerumun semua kawan2 dia..hehehe..

alif is 4 - potong kek

alif is 4 - birthday boy

alif is 4 - friends

alif is 4 - rainbow cake

Rainbow cake Alif.. 🙂 The color cun..rasa pon best…cuma bab deco tu aku kasi alter sket…sebab macam too girlish..huu..siap ade bunga2 pink plak..see kat bawah gambar before and after..hehehe..that’s the best I can do..after this kalau nak order cake kena bagi detailed description la ape yang aku nak..hehehe..ni memang aku just cakap nak rainbow theme jek..and nak ade fondant deco cam school theme..tapi yang penting Alif hepi..hehe..

alif is 4 birthday cake

as for goodies, this time pon buat sendri..banyak wooo…kali ni buat 50..kat dalam cuma letak fancy cookies yang cun tu..and letak air kotak and coklat cadbury kecik..

birthday goodie bag

nanti aku letakkan tutorial camne buat goodie bags tu…just pakai kertas A4  putih biasa je..yang 180gsm kalau tak silap..and stickers tu pon just print sendiri and gunting.. 🙂 kali ni sebab banyakkan..so pakai kertas nipis je senang nak lipat..and tak payah nak gunting/potong dlu kertas tu..just pakai sekeping terus..

ok la..tu je update dari KK…hehe..nanti rajin2 update lagi.. :p

 

written by beba

4 thoughts on “Alif’s 4th Birthday Celebration @school”

Please let me know what do you think about this post. :D