Alif Tukar Tadika Lagi…

Hehehe. Seperti yang dah ditulis kat tajuk tu, nak cerita pasal Alif’s first day at his new tadika. Kali ni Alif masuk Tadika ABS pulak. Tadika ni baru je bukak kat KK ni. Tapi kat semenanjung macam ade 2 tahun kot kalau tak silap.

Reason yang paling kuat untuk tukar tadika ialah tadika ni dekat lagi dari rumah and just a little bit cheaper banding ngan Little Caliph. Looking at the modules pon macam menarik jugak. Konsep bermain sambil belajar. Then macam ade modul usahawan ajar budak2 konsep berniaga and manage duit ke camtu. Ade kelainan sikit. Hehehe.

Aku memang takmo Alif kena buat homeworks and exams awal-awal sangat. Biarlah sok sekolah rendah baru harung and that is just less than a year je lagi. Hahahaha. Main lah puas-puas anak oii.

IMG_2896-0.JPG

Gambar first day tadika. Uniform tak dapat lagi plak. Kureng fefeeling mak anak first day of school. Hahaha. Balik rumah excited habis dia cakap kat aku ‘I really have so much fun at the tadika mak. This tadika is the best ever.’ Hehe. Kalau cikgu dia dengar mesti bangga cikgu. Hehehe.

Tadika ni mediumnya Bahasa Melayu, bagi Alif improve bahasa melayu dia pulak. 🙂

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D