Alif and ayah bersengketa?

As I said before ade kesah yang terjadi masa kitorang makan2 kat Manhattan Fish Market haritu..

so ni la ceritanya..hehehe..nak kata bersengketa tu tak la sangat..hahaaha..cuma Alif wat hal and ayah marah gile..sampai tak layan Alif langsung..sampai la dah nak last skali masa makan dessert..

ni kronologi cerita diorang..

alif-ayah-merajuk

happy2 lagi ni..hehehe..baru jek lepas order makanan..Alif and ayah berbonding bersama..

alif-ayah-merajuk-01

masa ni air kitorang dah sampai..pastu Alif sebok dok main air oren dier and dengan happy nye dah tumpahkan air..huu..mood ayah tak berapa bagus sangat kot hari tu..hahahaa..tu yg bad mood terus tu…normally ayah ok jek..memaafkan anak dier yang naughty ni.. :p

alif-ayah-merajuk-02

selama makan tu mmg ayah gitu jek laa..wat tak layan kat dak comel tu..silent treatment untuk dak kecik…tu laa..nakal2 lagi..Alif makan la makanan dier sendri2…

Then sampai la mud pie kitorang..Alif pe lagi..dah nampak coklat mud pie sedap gitu..bertambah la usaha dier nak pujuk ayah..hahaha..mengendeng kat ayah..ajak2 borak..

alif-ayah-merajuk-04

bile tak berjaya..mengadu kat mak..hhaahah..tengok la muke dier tu.. uuuu~~~

alif-ayah-merajuk-05

setelah macam2 usaha, akhirnya usaha Alif mendapatkan hasil gak…maybe ayah tak tahan lama2 tak layan dak cumil tu..hahaha..

alif-ayah-merajuk-06

so dua2 pon dah ok dah…Alif tu tak sure la buat muke ape tu…muke concentrate makan mud pie manis kot..hahaha.. 😀

so tamat la persengketaan alif dan ayah yang sangat singkat… the end~

 

 

written by beba

Incoming search terms:

  • ayah (15)

8 thoughts on “Alif and ayah bersengketa?”

  1. beba Post Author

    @peah hahaaha..normal la tu peah..budak2 ni kalau kita ye kan jek ape dier buat kang dier ingat semua pon ok…so kena la marah2 sket..

    @whitey mommy ha ah…mcm2 cara la dier buat nak kita dapat kan perhatian kita..

    @sang ayah tu yg kejap jek marah tu..haahah..

    @o’gosh 😀

    @drlinda mananya orang muor..orang sabah tu..hahahaha..kesian2 gak..tapi biarkan dier tu..hehehe.. 😀

  2. peah

    aku ingat beba yg akan jadik mak garang…anas daddy cool….huhu…tp bagus gak kalo bapak yg garang…
    kalo tak marah anak nnt anak naik lemak…huhuhuh….
    mak aku dolu pun suka buat silent treatment…and mmg sgt berkesan erk…

    1. beba

      @peah haahha..aku kalau anas dah marah takde la aku nak marah dier..aku neutral jek..tapi still kalau dier mintak kesian from aku ke pe ke aku cakap kat dier mmg ape yg dier buat tu salah..tapi aku tak backing dier laa..

      anas marah tu kes2 terpencil..hahaa..biasanya time dier mood tak baik and alif wat hal…biasanya mmg aku la tukang marah kan alif..sbb aku yg 24jam dok ngan dier..and kerenah dier makin lama makin bertambah..kadang tu mmg hangin gak la satu badan..tensen kejap..haahha..

Please let me know what do you think about this post. :D