Alif @ 7 bulan…

En. Alif skang ni da 7 Bulan..hehe…da pandai da budak ni…dier da tau da nama dier Alif..kalau kita sebut nama dier ke nnt dier berpaling..walopon kita tak panggil dier..kalau panggil mmg la dier berpaling..kalau aku panggil dier pon dier pandai datang da (jalan pakai walker dier laa..hehe).

Alhamdulillah, sampai sekarang aku still berjaya lagi breastfeed Alif (walopon kena pakai botol…huuu) and hopefully akan lebih lama lagi..selama susu aku tak kering and aku masih mampu mengepam..pam..pam…hehehe…memang mencabar sebenarnye mengepam sambil menjaga En. Alif ni…tengah2 pam pon kadang2 kena cabut tube tu..and bergantunganlah 2 botol tu sambil aku pegi tengok ape yang En. Alif nak..hehehe..nasib baik la duduk rumah ngan Alif jek…kalau tak mmg scene yang agak memalukan gak la kat umah…hahahaah..:D

Owh..and Alif skang ni da boleh duduk da…tapi tak stable sgt la..so biasanya aku dudukkan dier atas katil jek..safe la kalau tumbang budak tu..hehehe..ni video En. Alif duduk2 sambil geget2 mainan dier..

video ni mmg bising sket..bunyi kipas angin plak termasuk skali..hohoho..and akhir skali..gambar2 en. alif menikmati mainan dier…hehehe…:D

Sedap sungguh...

Sedap sungguh…

written by beba

9 thoughts on “Alif @ 7 bulan…”

  1. beba Post Author

    @kiki bagus la tolong promotekan..mekaseh bebanyak..hehehe..kalau ko refer 10 orang ke nnt aku kasi ko 10% discount..hahaha..ok ka?? :p

    anyway baju bee tu skang ni mmg sedang elok dier pakai..:D tapi yg lagi satu tu still besar lagi kot..nnt test balik yang baju hadiah alif yg besar2 ni..mana tau ade yang boleh dibuat baju raya..hahaha..:D jimat duit..

    @efa tu la..ade la tu rambut raya..hahaha..mekaseh link kat blog ni..:D

    @adie mmg da duduk tapi belum kuat lagi..tumbang2 lagi..haha..so still pangku gak kalau kemana2..:D si alif dok gatal gusi tak sudah..tpi gigi nye cam tak keluar2 pon..

    @pips kagumkah?? terima kasih!! hahahaaha..apa yg terbaik ntuk budak alif comel..hohoho..lgpon jimat la pip2..aku tgk harga fm ni 1.5kg sampai rm60 la rm80 la..susu ape tu? letak emas ke kat dalam? hahaha..ko doa2 la so that aku bole bg bf sampai alif da 2 thn ke..camtu..jimat..hahaha..:p

  2. Yaz

    Hoho..bila tgk balik..dulu2 time alif beberapa bulan xder la putih sangat..coklat jer kulitnya..kuikui…skrg dah puteh melepak..hoho..Rambut pon dah ada balik..lama gak 2 meneran nak tumbuh rambut tuh..

    P/S esok alif balik hoyei!!

  3. beba

    hahahaha..lama teran nk kasi panjang balik ni..tu pon still jarang2 lg..dlu2 blom nk menyerlah lagi..quote from alif “semenjak saya menggunakan krim pencerah keluaran dari nekdah ini kulit saya semakin hari semakin cerah berseri”..:p

    p/s: esok balik..hoyeii!!

Please let me know what do you think about this post. :D