about alif!

da lama da aku x post pasal alif..heheh..ni la latest pic of alif..latest xlatest sgt la..hehe..alif 77 hari..alif macam da semakin berat lagi ni..pastu dier pon cam da tdo malam gak laa..cam semalam aku bule tdo la malam..cume bgn untuk bagi dier minum and tukar diaper..

Little Bean Strerilizer and Warmer Combo - RM199.90

Little Bean Sterilizer and Warmer Combo - RM199.90

baru2 ni..kalu xsilap dalam 2-3 hari lepas kot dak p pegi bli Little Bean Sterilizer and Warmer Combo kat Parkson (dier xbagi kitorang ikot..huu..). Da beberapa hari aku gune benda ni mmg besh laa..senang keja aku bile nk warmkan susu alif…xde la nk kena tukar air 4-5 kali..huu..letak jek dalam warmer tu set temperature..biar jek..kang ok la suam2 sedang elok alif minum..hehe..

sterilizer ni pon bagus la..xpayah dok sebok2 dok rebus2 botol cam dulu da..heheh..masukkan air sket..susun2 botol ngan barang2 len..coverkan..tekan satu button..8 minutes later..beeeppp! da siap..:D bole la amik botol tu dan boleh la  start pam pam pam….:D

Harga pon ok la..antara yang paling murah in the market for warmer and sterilizer..yang aku tengok..warmer saje pon bule cecah RM350++ same gak ngan sterilizer..kalu bli 2-2 da RM 700++..haiya..kopak..huuu..

Apa2 pon kalu korang2 terasa nak beli warmer and sterilizer ni..aku recommend la Little Bean Sterilizer and Warmer Combo ni..bagus barang ni…:D

Carter's 3 months

Carter's 3 months

Lagi satu tadi dak p baru jek amik baju yang aku beli untuk alif…cun sangat..1 set carter’s consist of romper, seluar and sweater…gambarnya kat sebelah ni..cute kan? harga..surprisingly only RM 35.00. aku bli kat sally.com.my. This site was recommended by Ajan. Thanks jan..:D Selain pada tu aku beli satu matching sock (RM5.90)..warna brown jugak and ade lagi satu lagi 6months shirt for RM18 ( malas nk g carik balik gambarnya..:p)

so..tu je la kot update for today…

written by beba

Incoming search terms:

  • rompers murah 2011 (14)

5 thoughts on “about alif!”

  1. Twiggy

    HALLUUU!!!

    wahhh, sunggoh lama tak dengar khabar berita, baru sekarang aku tau blog ngko, heeheehehheheh

    dah la wedding anniversary kita sama ek 😀 tinggal lagi baby aku masih dalam perut, tapi ngko dah ada little hero yang sangat ensem!!

    thanks for sharing all this!! bleh aku masuk dalam budget (kepala nak pecah dah tengok benda sume mahal)

  2. beba

    wah..same ke anniversary kite..hehe..:D xlama lagi la ko ni kan? good luck..:D kenapa ko takde letak gambo ko yg latest?

    haila..seriously barang2 baby ni mmg mahal2 kan? baju2 yg ensem ni aku tgk mahal btol..baju budak yg dah besar cam 4-5 years old tu lagi murah..

Please let me know what do you think about this post. :D