3rd Felt Project – MUFC Baby Romper

Akhirnya last 2 weeks kot siap jugak la my 3rd Felt Project untuk Alif. Kali ni sebab En. Ayah adalah kipas-susah-mati team MU, so dengan sukarelanya aku pon nak buat la satu romper Alif yang bermotifkan MU ni. At 1st cam nak buat logo MU…mak aii…poning omak dok memikirkan camno nak buek…heheh..payah la plak..last2 buat simple2 jek..takde keja la nak menyusahkan diri wat benda complicated camtu..huu…dan setelah bertungkus-lumus (padahal buat bila ade mood jek.. :D) memotong dan menjahit felt..akhirnyaaa..

jeng..jeng…jeng…

Front View

Front View

Back View

Back View

Alif dok tengok TV jek kejanya...

Alif dok tengok TV jek kejanya...

Amacam..ok ka? hehehe…simple jek design..newbie lagi pon..baru2 nak berjinak-jinak..bila rajin jek la…anyway ajan pon baru jek siapkan project wat buku A-B-C ngan felt ni..mmg chantek la…cam berminat plak aku nak watkan untuk Alif plak..hehehe…meh tengok hasil kerja Puan Ajan kita kat sini.

p/s: Si Ajan ni la yang meng’introduce’kan kat aku benda alah FELT ni…before this mmg tak tahu menahu langsung pon pasal benda ni. 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • baby romper (15)

17 thoughts on “3rd Felt Project – MUFC Baby Romper”

    1. beba Post Author

      wah..leha! lamanya tak dengar cite ko..hohoho..aku tak main PSP la leha..tak de pon..kalau ko nak belikan pon bule gak..hahaha..skang da tukar da tak main ps2 da..main xbox360 plak..hahaha.. :p

      tidur tu semestinye..hahaha.. 😀

    1. beba Post Author

      hehehe..thx..

      Alif still setia ngan rompers dier..heheh..t-shirt biasa pon boleh gak letak kan..ade blogshop yg buat benda2 ni..katne ntah..

      stock felt aku kalau nak buat buku tu tak cukup rasanya..heheh..tp kalau nak start bole la..

    1. beba Post Author

      thanks najwa..:D kalau nak buat ni kena start dulu..pastu slow2 jek..lama2 siap..tapi kalau tak start langsung mmg takkan jalan2..hehehe..

      dah tgk da..cam menarik gak…ingat nak beli…nak buat felt A-B-C book tu..hehehe..dah email dah tuan punye tu..rupanya org KK gak.. 😀

  1. firdaus

    Salam.. hi
    Nak tanye romper pun buat sendiri ke? Kat mane blh blaja buat romper baby cantik mcm u punye tu? Very interesred utk buat romprr for my baby 😀

    1. beba Post Author

      Waalaikumsalam,

      Eh, takde lah..hehe..romper tu beli je..beli kat FOS kot yang murah2 punye tu..saya buat felt tu je..skill menjahit time tu memang newbie abes..even skang pon sama je stendetnya..hahaha..

Please let me know what do you think about this post. :D