2nd Time Alif jalan2 di KLCC bersama kawan~~

Cam biasa Alif kalau balik Kajang mesti cam ada improvement dalam bercakap ni…mesti sebab ramai yang nak melayan dier becakap kat sane kot..hehehe…

Tapi yang paling interesting dier dok panggil Mak Su Z-dah dier as ‘kawan’  😀 1st kawan Alif la tu..hehehe..tapi lepas tu every time dier jumpe budak2 sekolah or budak2 kecik ni laa dier akan panggil kawan gak…tapi kawan sejati is Mak Su dier laa…

Masa kat Kajang sebelum tido nak ‘kawan’ ada sebelah..bangun tido terus sebut ‘kawan’, hehee..kesian plak aku tengok dak kecik ni..kurang kawan…tak pe la..sok umur 3 tahun ingat nak hantar dier ke mana2 ke kejap..bagi dier berkawan..Alif ni memang suke berkawan…dier friendly sket..

alif and kawan makan di nandos KLCC

Alif dan KAWAN~~~

Actually dier sebut more to ‘dawan’ kadang cam ‘tawan’ sometimes cam ‘cawan’ pon ade..hahaha..

alif and kawan cari buku di kinokuniya KLCC

alif pilih buku

Alif and ‘kawan’ dok mengusha buku kat Kinokuniya KLCC…mak plak kat section lain..heehehe…sempat gak la aku dok merembat 3 bijik buku..hohoho..aku beli:

  • Misborn: The Final Empire and The Well of Ascension by Brandon Sanderson
  • The God’s Hammer by Karen Miller

Brandon Sanderson tu first time la aku bace buku tulis by dier..and aku suke!! pasni kena beli lagi sambung Misborn Trilogy tu..ade lagi satu buku…then bule la beli buku2 lain gak by dier…cam best jek..

Alif plak dapat satu jek…tapi kalau kat Kinokuniya Alif selalu dapat yang mahal sket dari biasa..hehehe..masa aku balik sebelum ni aku beli cam satu package buku yang ada 10 board book dalam tu..dalam RM60 gak..then kali ni Alif dapat cam card siap ade penunjuk lagi..nama MAX…yang tu dalam RM45 kot…

Selalunya kalau kat sini aku beli pon paling mahal buku dier dalam RM15 jek sebijik..kalau yang murah tu dalam RM6..aku rasa buku Alif ni dah berpuluh2 aku beli..tapi kalau tengok yang ade ntah berapa jek yang tinggal..hahaha..dier boring jek dier koyakkan..even board book pon tak leh selamatkan diri…. :p

opss…aku kalau cerita bab buku ni memang berlebih2 sket…

jalan2 kat terowong KLCC

mak pon nak interprem sket bule?? :p

on the way to Aquaria KLCC

Ni gambar kat bawah KL Convention Center tu…on the way to Aquaria! hehehe..aku pon tak pernah pergi Aquaria ni..even though dlu time kerja kat Exxonmobil hari2 lalu kat situ…hehehe..

Kenapa kitorang nak amik gambar ngan B12 penyu tu? sebab cam B tu represent aku kot..’dak B’ then 12 tu nombor kegemaran dak p…and penyu tu adalah sangat synonym ngan dak p..hahahaa..

kay tu..tu jek for now..nanti bile rajin aku update pasal pengalaman kitorang kat Aquaria plak…belambak2 gambar dak p amik..macam2 segala jenis binatang laut ade kat situ..memang menarik laaa….

tapi tu cerita lain plak..hehehe.. 😀

written by beba

2 thoughts on “2nd Time Alif jalan2 di KLCC bersama kawan~~”

Please let me know what do you think about this post. :D