03.02.2011 : Alif dah pon 2 tahun..

Ni versi mak pulak…

happy-birthday-alif-2y

semalam dalam sibuk2 aku dok siapkan Goodie Bags (plus masukkan barang sekali) dier tu..Alif 2 kali gak terbangun…ngan muke kelat2 still ngantuk tu dier datang jalan towards me…alahai..comel jek..then aku bawak dier masuk tido balik…sementara tunggu dier lena aku tengok je la dier…macam tak sangka je rupanya dah 2 tahun dah anak bujang aku ni…

terasa macam cepat je masa berlalu…Alif ni memang nampak dah makin bijak..aku harap tahun ni banyak lagi yang Alif boleh belajar…and akan aku cuba ajar dier..

  • pandai pergi kencing sendiri…sebab skarang ni kerja asik dok bukak diaper jek..huu..
  • mula bercakap dengan betul
  • belajar appreciate barang dier..tak baling2, pandai kemas barang dier..tak koyak2 kan buku…huu..ni satu yg aku tak reti camne nak diajar…cakap baik2 dah..marah2 pon dah…cakap antara marah and baik…cam tak jalan2 gak…

tapi ape2 pon..selamat hari lahir yang ke-2 ye Alif…mak doakan Alif menjadi anak yang soleh, ikut cakap mak ayah tau..mak and ayah sentiasa nak kan yang terbaik untuk Alif..mak harap Alif akan menjadi seorang yang beriman dan patuh dengan suruhan Allah..semoga Alif berjaya di dunia dan di akhirat…amin…

p.s: hari ni balik kampung..kena gi beli top up dulu laa untuk broadband pre-paid tu…kang  ketar plak rasanya takle surf internet…hahaha..

p.p.s: theme birthday Alif kali ni Mickey Mouse! nanti lain kali aku cerita pasal persediaan untuk birthday party Alif pulak..majlisnya Jumaat ni.. 😀

 

written by beba

Incoming search terms:

  • persediaan birthday party (18)

4 thoughts on “03.02.2011 : Alif dah pon 2 tahun..”

  1. Carla

    Workout room Sara? Duh! Of course! I shall have a well set-up situdo at the back of the house. Can’t wait…. might be able to kiss the skanky gym goodbye. Not that I want to kiss ANYTHING in that place. Yuk.Kathryn – roller skating is something I never mastered and I don’t fancy a broken leg. Definitely no wheels for this gal.

Please let me know what do you think about this post. :D